Предвид големия обществен интерес относно хода на досъдебното производство за

...
Предвид големия обществен интерес относно хода на досъдебното производство за
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата публикува доказателства по разследването за шпионаж

Предвид огромния публичен интерес по отношение на хода на досъдебното произвеждане за шпионаж,  водено против Николай Малинов, Специализираната прокуратура дава спомагателна информация по случая:

Досъдебното произвеждане е формирано на 09.07.2019 година по реда на чл.212, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс за това, че на неустановена дата през януари 2014 година до 03.07.2019 година, на територията на Република България, се слага в услуга на непозната организация, с цел да и служи като разузнавач, като не е направил действие по предходния член - закононарушение по чл.105, ал.1, пр.2  от Наказателен кодекс.

Към сегашния миг по следствието са извършени голям брой процесуално – следствени дейности: разпитани са свидетели; осъществено е претършуване, изземване и персонален обиск; направени са две компютърно – механически експертизи; събрани са относими към предмета на доказване информации и документи.

На 10.09.2019 година Николай Малинов е притеглен в качеството на обвиняем  за осъществено закононарушение по член 105, ал.1, пр.2 от Наказателен кодекс. Определена му е мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 50 000 лв., която е импортирана от обвиненото лице.

На 12.09.2019 година, с позволение на наблюдаващия прокурор, Прокуратурата на Република България разгласи докладна бележка на съветски език, направена от обв.Николай Малинов, в която в качеството на ръководител на Национално придвижване „ Русофили “ в Република България е изложил вижданията си за геополитическа преориентация на България и тактика посредством която същата да бъде реализирана. Прокуратурата разгласява и документи, касаещи „ КТБ “ АД, „ ДУНАРИТ “ АД и „ ЕМКО “ ЕООД.

Водени от разбирането, че българските жители имат право на информация, което е тяхно конституционно право, представяме друга част от събраните по делото доказателства – привързан образец на докладната бележка на български език, ведно с приложенията към нея, както и други документи, имащи директно отношение по случая, се споделя в известието на прокуратурата.

Разгласяването на материали от досъдебното произвеждане е позволено по реда на чл.198 от Наказателно-процесуален кодекс, допълват от там.

Файловете са със заличени персонални данни и не съдържат обстоятелства и условия, увреждащи ползите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази.

Специализираната прокуратура ще продължи да осведоми българските жители по каузи с огромен публичен интерес, при съблюдаване на презумпцията за невиновност и без да заплашва хода на наказателното произвеждане.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР