Предвид факта, че коронавирусът загива от сухия въздух и високите

...
Предвид факта, че коронавирусът загива от сухия въздух и високите
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Надявам се август вирусът да изчезне

Предвид обстоятелството, че коронавирусът умира от сухия въздух и високите температури, се предлага всевъзможен тип физическа интензивност, при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Това сподели в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия доцент Ангел Кунчев - основният държавен здравен контрольор, който е и член на Националния действен щаб за битка с ковид. Той изрази вярата си, че болестта ще изчезне през август тази година. Кунчев уточни и опасенията си, че към момента има доста незнайни във връзка с COVID-19, както и не е ясно дали вирусът няма да се засилва още веднъж през декември.
По думите на доцент Кунчев, фактически в интервала от 20.04.20 година до 26.04.20 година броят на инфектираните е бил с най-високи стойности, само че обстановката към момента не е завършила. Той разясни, че критерият за връщане на по-строгите ограничения е достигането на 100 нови случая в границите на 3 дни. " Зависи обаче дали повишаването е дифузно в цялата страна, или откриваме по 1 огнище. Важно е кой боледува, къде, дали са рискови групи, или са на място, което разрешава въвеждането на ефикасни ограничения ", уточни Ангел Кунчев. Според него, усложнение към днешна дата има в 3 лечебни заведения и не трябва да се обобщава, че това важи за цялата страна. Най-тежко " ударена " е тази, във Видин. Разрешаването на усложненията с медицински личен състав на локално равнище, съгласно държавния основен контрольор, е опцията да се изпратят от други лечебни заведения лекари със специалности, като анестезиолози, реаниматори и инфекционисти.
Доцент Кунчев разяснява и това, че в София случаите постоянно ще бъдат най-вече, защото и популацията най-многобройно. По думите му, в случай че се създадат калкулации, ще стане ясно, че на база 1 000 000 души България е преди всичко по излекувани и успеваемост за справяне с рецесията . Доктор Ангел Кунчев напомни, че има 4 съществени механизма на намиране на източници на болест - лечебните заведения, ски-центровете, работещите в чужбина, които се прибират у нас и неспазващите карантината. В умозаключение той разяснява и обстановката в Ямбол. " Когато имаме по-голяма плътност на популацията, по-ниска хигиена, срещи с родственици и познати, празненства, тогава поражда огнище и по-често това се среща в ромските махали ", съобщи основният държавен контрольор на България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР