Предваването Открито“ по БНТ на Валя Ахчиева е свалено от

...
Предваването Открито“ по БНТ на Валя Ахчиева е свалено от
Коментари Харесай

Според мълвата в БНТ: Удариха Валя Ахчиева заради разследването й за „Юнион Ивкони“

Предваването „ Открито “ по Българска национална телевизия на Валя Ахчиева е свалено от ефир поради следствието против близката до властта транспортна компания „ Юнион Ивкони “. Това се носи като мълва в коридорите на малкия екран. Вчера оттова бе публикувано известие, от което се разбра, че ще се прави конкурс за ново проверяващо предаване, тъй като това на Ахчиева било с невисок рейтинг.
Няколко неща озадачиха публиката. Първото е, че преди известно време шефовете на Българска национална телевизия сами взеха решение да реалокират „ Открито “ в неделя вечер поради високия публичен интерес. Това несъгласие демонстрира, че зад „ свалянето “ на Ахчиева прозират напълно други ползи. Ако съберем две и две ще се види, че преди месец без каквито и да е пояснения бе свалено предаването на Ахчиева, отдадено на „ Юнион Ивкони “. В него трябваше да се разбере за какво контролният оран в лицето на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ не постанова санкции на въпросната компания, макар фрапантните нарушавания, открити по искане на Върховна административна прокуратура.

Именно поради тези нарушавания, държавното обвиняване два пъти изиска да се отнеме лиценза на компанията. От Автомобилна администрация, обаче си затвориха очите за настояването на държавното обвиняване. Според наши източници сега се готви уволнението на следващия „ бушон “ в организацията, единствено и единствено да се тушират нещата с инспекцията на транспортната компания. Любопитното е, че откакто на бял свят Ахчиева описа в „ Открито “ за проблемите във компанията, тя стартира стремително да се популяризира по радиото и малкия екран. В същото време се затишиха нещата и към инспекцията в прокуратурата, която единствено за един случай с рейс на компанията, бе разкрила над 40 нарушавания.

Очаква се новият конкурс в Българска национална телевизия за ново проверяващо предаване да бъде извършен в края на март. Двете идни изборни акции ще спънат старта на предаването, защото месец преди избори тези формати се стопират по правилник. Така, обаче ще се наруши и публичният ангажимент на Българска национална телевизия да осведоми обществото за наболели проблеми. Правеше усещане, че разледванията на „ Открито “ постоянно се базираха на документи.

През последните години доста публицисти бяха свалени от ефир поради острото им перо и неуместните за властта въпроси, които задават - Люба Кулезич, Сашо Диков, Мартин Карбовски, Васил Иванов, Ани Цолова, Георги Коритаров. Единици схванаха накъде духа вятъра и съумяха да се " култивират " в проправителствени медии. Други пък, като Огнян Стефанов, Мирослав Иванов и Соня Колтуклиева, са подложени на гонения от страна на прокуратурата и Национална агенция за приходите, поради това, че все пак, не престават да вървят с рогата напред. През предходната година България беше подредена на 111-то място по независимост на словото. След саморазправата с неуместните публицисти и последните промени в Закона за отбрана на персоналните данни, които дават зелена светлина за тотално гонене на медиите, ще забележим какъв брой още ще паднем към дъното.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР