Предварително разследване на швейцарската банка Креди Сюис е установило, че

...
Предварително разследване на швейцарската банка Креди Сюис е установило, че
Коментари Харесай

Топ банкер е хванат за втори път да нарушава COVID ограниченията

Предварително следствие на швейцарската банка " Креди Сюис " е открило, че нейният основен изпълнителен шеф Антонио Орта-Осорио е  присъствал на тенис финалите на Уимбълдън през юли по време на посещаване във Англия, когато разпоредбите на страната за COVID-19 са изисквали той да бъде под карантина, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на свои източници.

Това е вторият път, в който банкерът е заловен да нарушава Коронавирус рестриктивните мерки, откакто оглави " Креди Сюис " през април тази година. 

Констатациите от следствието на правния екип на банката са били предадени на нейния на одитен комитет преди Коледа. Сега той ще проверява случая и ще реши дали би трябвало да се подхващат спомагателни дейности срещу банковия началник.

Осорио самичък призна, че е нарушил швейцарските правила за COVID-19 по време на посещаване в страната на 28 ноември. Швейцарските правила предвиждаха той да прекара 10 дни под карантина при идването си, само че той е напуснал страната още на 1 декември.

Нарушението на швейцарските ограничавания от страна на Антонио Орта-Осорио сега се преглежда от прокуратурата в Сейнт Гален. Възможно е на банкера да бъде наложена санкция в размер на 5000 швейцарски франка, което се равнява на около 5500 долара
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР