Предварителния проектът за нов Общ устройствен план (ОУП). на община

...
Предварителния проектът за нов Общ устройствен план (ОУП). на община
Коментари Харесай

Обсъдиха новия Общ устройствен план на община Стара Загора

Предварителния планът за нов Общ организационен проект (ОУП). на община Стара Загора показаха през вчерашния ден пред общинските съветници доктор арх. Мила Никифорова и арх. Георги Митрев от проектантския колектив реализатор. 
Те показаха своята идея за устройствено и икономическо развиване на Стара Загора, като акцентираха стимулаторите за икономическо и пространствено развиване - удобното географско състояние като пресечна точка на национални и трансевропейски транспортни коридори. Сред преимуществата за икономическо развиване е комбинацията на равнинен и планински терен, термални извори, богато културно завещание, процесите на уголемение на индустриалните зони.
Те срещнаха присъстващите и с проблемите и ограничителите на икономическото и пространствено развиване - несъразмерна централизация на индустриални обекти в града, неналичието на индустрия по селата. Насоките, които начертава новият Общ устройствен план включва построяването на шест селищни групи и образуване на т.нар вторични центрове. Очакваният демографски спад е измежду проблемите, които стоят пред екипа реализатор. 
Развитие на нови индустриални зони, жилищни квартали и вторични градски центрове, както и възстановяване на основната улична мрежа са част от концепцията на Общ устройствен план. Предвижда се по-голямо повишаване на урбанизираните територии и развиване на пътната инфраструктура, а особено внимание е отделено за развиването на курорта Старозагорски минерални бани. Новият Общ устройствен план удостоверява настоящия и надгражда неговото развиване. 
На срещата, на която участваха и основният проектант на Стара Загора Виктория Грозева, архитекти и членове на администрацията, беше разисквано бъдещото развиване на общината с две нови връзки с автомагистрала (АМ) „ Тракия “ - при село Калояновец и по пътя за Раднево. Предстоят съгласувателни процедури в заинтригувани централни и териториални администрации и публично разискване на предварителния план за Общ устройствен план на община Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР