Предварителните резултати от клинични тестове от втора фаза показват, че

...
Предварителните резултати от клинични тестове от втора фаза показват, че
Коментари Харесай

Ваксината на Оксфорд и AstraZeneca предизвиква имунен отговор при възрастните

Предварителните резултати от клинични проби от втора фаза демонстрират, че разработваната от Оксфордския университет и AstraZeneca ваксина против COVID-19 е безвредна и провокира имунен отговор, съобщи Си Ен Би Си.

Обещаващите резултати бяха оповестени през днешния ден в авторитетния медицински вестник „ Лансет “.

В тестванията са взели участие 700 души, в това число 240 на възраст от над 70 година При тях е открито, че имунизацията предизвиква  имунен отговор при хората на възраст над 56 година, сходен на този, налбюдаван при възрастовата група 18-55 години.

Експерти и анализатори по целия свят считат, че утвърждението и всеобщото разпространяване на ефикасна ваксина против ковид би трансформирало напълно хода на пандемията, която докара до гибелта на 1,3 млн. души в международен мащаб.

Резултатите от тестванията от втора фаза обаче не включват информация за успеваемостта на имунизацията, като за това ще бъдат нужни тествания от трета фаза. Резултатите от тях се чакат по-късно тази година.

Това прочуване идва на фона на новините за сериозен прогрес по други две ваксини. Вчера последният разбор на резултатите от клиничните тествания на имунизацията на Pfizer и BioNTech сподели, че тя има 95% успеваемост в предотвратяването на заразяване с ковид, до момента в който в понеделник Moderna заяви, че предварителните данни от тестванията от трета фаза на нейната ваксина показват, че тя има 94,5% успеваемост против COVID-19.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР