Предупреждения за въздушно нападение прозвучаха тази нощ в цяла Украйна,

...
Предупреждения за въздушно нападение прозвучаха тази нощ в цяла Украйна,
Коментари Харесай

`Ново въздушно нападение в Украйна, десета атака над Киев за месец

Предупреждения за въздушно нахлуване прозвучаха тази нощ в цяла Украйна, като се изключи крайните западни региони. Някои области по-късно оповестиха за детонации.

Официални лица оповестиха, че се е задействала противовъздушната защита в няколко района на страната. Няма информация за нанесени удари по инфраструктура или цивилни цели. Не се оповестява и за жертви. Ръководителят на военната администрация на Киев съобщи, че съветските сили са изпратили поредни талази от дронове към столицата. Това е десетата офанзива този месец и втората за по-малко от 24 часа. 

Вчера, след следващата нощ на ракетен обстрел, беше обявено за минимум 18 цивилни жертви. Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски сподели, че краткосрочните цели на страната му са свързани с спомагателни системи за противовъздушна защита, ракети, образователни и бойни самолети, както далекобойни оръжия. Очаква се той още веднъж да изиска още оръжия от съдружниците по време на срещата на върха на Г-7, която стартира през днешния ден в Хирошима.

По-рано украинският президент разгласи, че е подписал декрет за основаване на Съвет за реинтеграция на Крим на конференция по случай годишнината от депортирането на близо 200 000 кримски татари от руските управляващи през 1944-а година:

„ Каквото и да прави Русия, експанзията й ще бъде сломена. Няма да успее да открадне нито Крим, нито друга част от страната ни. Това е нашият дом. Убеден съм, че ще пристигна време, когато всички ние ще можем да се съберем дружно на 18 май и да сме сигурни, че в нашия Крим има свободен живот и няма диря от окупация. Така и ще бъде! “.

Същевременно стана ясно, че Пентагонът е надценил цената на въоръжението и боеприпасите, които са изпратени на Украйна. Според двама висши представители на министерството на защитата на Съединените щати става дума за счетоводна неточност за над 3 милиарда $ от оповестената сума от 21 милиaрда. Те разясняват, че грешката е резултат от остойностяването на оръжията, които са взети от военните ресурси.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР