Предупреждения за епидемия от чума са издадени в девет страни

...
Предупреждения за епидемия от чума са издадени в девет страни
Коментари Харесай

Смъртта идва! Девет страни с предупреждение заради страхове, че чумата ще долети от Мадагаскар

Предупреждения за зараза от чума са издадени в девет страни към Мадагаскар на фона на страховете, че заболяването може да се популяризира посредством морската търговия и полетите. Проблемът с заболяването се счита за много по-сериозен в района, в сравнение с минали години, тъй като е тя е приела своята пневмонична форма, което значи, че се предава по въздуха и се популяризира посредством кихане и кашляне. Експерти споделят, че епидемията може да се утежни, откакто към този момент над 124 души са били погубени от болестта. Болните сега са към 1300.
Средновековната болест, носеща името Черната гибел, е заличила една трета от популацията на Европа през 13 и 14 век в границите на една от най-опустошителните пандемии, известни в човешката история.

Д-р Ашок Чопра, професор по микробиология и имунология в Университета в Тексас, сподели пред The Sun Online, че рецесията в Мадагаскар занапред следва да доближи своя пик. Той предизвести, че е допустимо смъртоносната чума да продължи да се движи нагоре по района предвид на постоянните полети в страната.

Симптомите на чумата включват неочаквани тресчици, главоболие, болки в тялото, повръщане и гадене.

По думите на доктор Чопра заболяването се популяризира „ доста бързо “, като случаите в Мадагаскар са се удвоили единствено за седмица.

Страните оповестили паника са Коморските острови, Етиопия, Кения, Мавритания, Мозамбик, Реюниън, Сейшелите, ЮАР и Танзания.

Превод и редакция: БЛИЦ

 Red Cross officials work in Antananarivo, Madagascar, where the plague has struck  A doctor from the local Ministry of Health staffs a heath care checkpoint  Some 1,300 people have been infected by the deadly medieval disease  If they do not receive antibiotics immediately, the disease is extremely deadly
 The Black Death decimated the population of Europe when it swept through the continent in the 1300s
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР