Предупреждението, което може да видите в интернет страниците на част

...
Предупреждението, което може да видите в интернет страниците на част
Коментари Харесай

Кои банкови такси се променят от 15. 12

Предупреждението, което може да видите в интернет страниците на част от банките, че нарастват такси преди Коледа,  ще засегне най-вече разплащателните сметки и касовите интервенции. Това разяснява пред БНР Десислава Николова от портала „ Моите пари ”.

Сутринта банкерът Левон Хампарцумян съобщи, че се чака смяна в таксите в навечерието на влизането в действие на европейска инструкция. Тя планува от 15 декември таксата за презграничен превод в страна, членка на Европейски Съюз, да се изравни с тази при национални заплащания.

Това значи поевтиняване на трансграничните преводи в евро до размера на 3-5 евро, съобщи Николова. Тя напомни, че в този момент това е размерът на таксите за локален превод, подреден посредством системата на БИСЕРА.

Николова напомни, че още в оценката на влияние, направена за новия европейски правилник, е посочено, че съществува риск банките да създадат опит да компенсират част от загубите, като усилят размера на таксите за национални интервенции или тези за обслужване на сметки.

Според финансовите анализатори повишението на таксите за касови интервенции – изтегляне или внасяне на суми може да бъде избегнато посредством интернет банкиране за междубанкови  или вътрешнобанкови преводи.
Таксата за поддръжка на разплащателната сметка обаче не може да избегнем - нейният размер си го заплащаме за това, че употребяваме сметката. Очаквам нарастването, което кредитните институции одобряват, да бъде много по-сериозно “, означи Десислава Николова. Тя пресметна, че приблизително с 12 лв. годишно ще се увеличи таксата за обслужване на разплащателна сметка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР