Предупреждение за по-силен вятър е в сила за 14 области

...
Предупреждение за по-силен вятър е в сила за 14 области
Коментари Харесай

Студ и сняг - кога ще дойде истинската зима у нас?

Предупреждение за по-силен вятър е в действие за 14 области в страната. 

" Вятърът ще бъде слаб, до сдържан - до 30 км/ч. Има области в Северозападна България, сред Видин и Враца и в централните елементи на Стара планина, по линията Стара Загора - Сливен, където ще има пориви с до 70 км/ч ", каза синоптикът Петър Янков.

Слаби превалявания има сред Видин и Враца, и в София. Започва и захлаждане с първия транспорт на по-студен въздух.

" В събота и неделя в най-топлите места градусите ще бъдат 8-11. В планините над 2 000 - до минус 3. В събота вечерта се чакат още веднъж дъждовни облаци, в неделя следобяд, основно в западните и южни региони, ще стартират превалявания. В Западна България още веднъж от дъжд и сняг, само че няма да се основава снежна завивка ", посочи Янков.

Той заяви пред bgonair по кое време ще пристигна същинската зима - със мраз и сняг.

" На няколко талази ще стартира захлаждането и понижението на температурите, зимата ще даде поръчка за настъпването си при започване на декември. Около 3-4 декември ще се намалят сензитивно температурите, в северните и източните елементи на страната ще превалява слаб сняг. Трайна снежна завивка, към 3-5 см, може да се чака при второто захлаждане - към 6-7 декември. За студентския празник и в София може да има сняг ", сподели Янков.

Прогнозата е, че и тази снежна завивка няма да е доста трайна, но студентите, които честват в планините, ще се радват на бяла зима. Синоптикът предизвести, че пътищата ще бъдат хлъзгави.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР