Предупреждение за опасно време обяви за понеделник Националният институт по

...
Предупреждение за опасно време обяви за понеделник Националният институт по
Коментари Харесай

Албена идва! Предупреждение с оранжев код за няколко области за обилни снеговалежи за утре!


Предупреждение за рисково време разгласи за понеделник Националният институт по метеорология и хидрология. Заради предстоящи обилни превалявания от сняг и мощен вятър е разгласен оранжев код за цяла Северна и цяла Източна България, както и за Хасковска и Кърджалийска област. 

Очакваните количества дъжд в Северна България са до 30, а в Източна - до 40 литра на квадратен метър.  Пулсациите напразно ще надвишават 80 километра в час.  Жълт е кодът за всички останали области, където се чакат превалявания до 25 литра на квадратен метър и още веднъж мощен вятър.

През идващото денонощие под въздействието на средиземноморския циклон " Албена ", който ще минава през Гърция, Егейско към Черно море, метеорологичната конюнктура ще се усложни, пише  " За дамата ".  През нощта преваляванията ще обзет цялата страна и ще се усилят.

В северозападната половина ще превалява сняг, а в югоизточната - дъжд. Очакват се обилни превалявания, формиране на снежна завивка, а по планинските проходи ще има и навявания. 



С сдържан и мощен вятър изначало от североизток, а по- късно от север-северозапад ще нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намаляват. Минималните температури ще бъдат сред минус 3 и 2 градуса.  На 23 и 24 януари ще бъде студено, само че към този момент без превалявания. Снежната завивка в Северна България и по високите полета на Западна ще се задържи и минималните температури там ще са близки и даже по-ниски от минус 10 градуса.  Още във вторник вятърът сензитивно ще отслабне, тук-там в Западна България и ще стихне.  Ще има и слънчеви часове, повече в планините. На места в низините и затворените котловини ще има условия за мъгли или ниска облачност.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР