Предупреждение за опасно време има за тази вечер и утре.

...
Предупреждение за опасно време има за тази вечер и утре.
Коментари Харесай

Предупреждение за опасно време тази вечер и утре

Предупреждение за рисково време има за довечера и на следващия ден. Започва захлаждане, което идва с превалявания, гръмотевични стихии, условия за градушки и мощен северозападен вятър.
Нова порция стихии и градушки Следобед от северозапад ще завали и загърми
В доста региони от страната, в това число и в София, преваляванията към този момент започнаха. Ще има региони със обилни количества дъжд, гръмотевични стихии и условия за градушки.

В околните часове и през нощта предизвестие е оповестено в Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Плевен.

Утре код жълто за рисково мощни пориви напразно е в действие в съвсем цялата страна, а в югоизточната половина има заплаха и от местни градушки.

От пожарната излязоха с рекомендации по какъв начин да реагираме, в случай че попаднем в усложнена конюнктура.

„ Хората би трябвало да знаят първо, че не би трябвало да изпадат в суматоха в резултат на интензивни превалявания и частични наводнения. Изключително рисково е да пресичат мощно течащи води с транспортното средство. Да се пробват да избавят транспортно средство, защото единствено 15 сантиметра силнотечаща вода е в положение да движи колите и да ги носи.

Опасно е да заставаме под мостове, да влизаме в подлези, да се опитваме да употребяваме метрото или надлежно да се движим в дерета или такива места, където би могло не сега, а в близко време да се получи доста мощен отток на вода. Задължително, естествено, би трябвало да бъде изключено електрозахранването и подаването на газ в домовете при положение на наводнение”, поучава гл. инсп. Стефан Стефанов .
При наводняване: Пожарната поучава да се качим нависоко и да сме спокойни Важно е в домовете на хората да се изключи подаването на газ и да имаме налични суха храна и чиста питейна вода
Опасен е и мощният вятър, който се чака – доста мощен, на моменти – плевел, с пориви до към 80-90 км/ч. Опасно прохладно ще бъде и на следващия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР