Предупреждение за опасно високи температури има и днес в Гърция,

...
Предупреждение за опасно високи температури има и днес в Гърция,
Коментари Харесай

Опасни жеги в Гърция, над 42 градуса днес и утре

Предупреждение за рисково високи температури има и през днешния ден в Гърция, заяви БНР. Провеждат се всеобщи инспекции на работодателите за обезпечени безвредни условия на труд. Инспекторите затварят компаниите извършители и постановат санкции.

Новото денонощие е с температури до 42 градуса, предизвестяват управляващите в Гърция. Високо равнище на зоркост има във всички лечебни заведения.

Информират се туристите за рисковете от дълготрайно стоене под слънцето. Някои отворени археологически музеи не работят в часовете на високи температури.

Във всяка община има климатизирани зали, където всеки, даже и чужденците, могат да останат в жарките часове. Синоптиците предвиждат, че рисково високите температури ще продължат до на следващия ден.

Лекарите предлагат да се пие доста вода, да се употребява лека храна без алкохол и децата да не се оставят на плажа повече от час. Пътувайте в късните часове на деня, поучават от полицията.

Зачестили са и случаите на удавяне на непредпазливи туристи. На всеки плаж има спасители. Препоръчва се да не се плува тук-там, където има подводни течения.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР