Предупреждение за опасно количество валежи, гръмотевични бури и градушка е

...
Предупреждение за опасно количество валежи, гръмотевични бури и градушка е
Коментари Харесай

Предупреждение за опасни валежи в почти цялата страна за утре

Предупреждение за рисково количество превалявания, гръмотевични стихии и градушка е оповестено за на следващия ден за съвсем цялата страна. Информацията е на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Единствено за областите Добрич и Силистра няма разгласен сигнален код. Най-сериозни превалявания се чакат в Западна и Централна България.

Оранжев код е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, София област, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян,, Пловдив, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Кърджали, Сливен, Ямбол и Хасково. За останалите области, без упоменатите две, кодът е жълт.

Валежите ще се движат от Запад на Изток. Средното количество ще бъде сред 20 и 30 л./кв.м. за Североизточна България и до 60 литра/кв.м. в останалата част от страната.

Ще бъде хладно за сезона с оптимални температури сред 20 и 25 градуса. По морето ще е облачно, прохладно с превалявания от дъжд. Валежите и относително ниските температури ще се задържат в понеделник и вторник, като от сряда, времето ще стартира да се оправя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР