Предупреждение за очаквани силни ветрове, които на места ще имат

...
Предупреждение за очаквани силни ветрове, които на места ще имат
Коментари Харесай

Предупреждават за очакван ураганен вятър

Предупреждение за предстоящи мощни ветрове, които тук-там ще имат ураганни пориви, насочат от Националния институт по метеорология и хидрология.

За пет области от страната – Велико Търново, Габрово, Благоевград, Кърджали и Ловеч е оповестена втора степен – оранжев код за заплаха. За цялата останала част от страната, като се изключи областите Видин и Плевен е в действие жълт сигнален код.

Причината е идващ страната ни от запад мощен и много бездънен циклон. Под негово въздействие вятърът по здрач и през нощта против събота ще се усили и в Източна България и северно от планините ще бъде мощен и плевел, а по високите места и северните подножия не са изключени и ураганни пориви.

В местата, чувствителни на южен вятър следва рисково време. Ще стартират валежи от дъжд, изначало в западните региони, а по-късно – и в централните елементи.

В съботния ден ще бъде прохладно, бурно и с валежи в западните и северни елементи, като по-късно преваляванията ще стопират. През деня ще се появи вятър от южната четвърт, в западните региони – слаб от югозапад и юг, а в Североизточна България и по морето – сдържан и краткотрайно мощен от югоизток.

През нощта против неделя и в неделния ден от северозапад ще нахлува по-студен въздух и температурите в западните региони ще се намалят сензитивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР