Предупреждение за буря е обявено в Тайван във връзка с

...
Предупреждение за буря е обявено в Тайван във връзка с
Коментари Харесай

Тайфун ще връхлети Тайван по-късно днес

Предупреждение за стихия е оповестено в Тайван по отношение на приближаването на тайфуна "Митаг ", предадоха ТАСС и ДПА. Заради неприятното време в редица градове на острова през днешния ден са затворени учебните заведения, държавните институции и борсата. Отменени са десетки полети и фериботни линии, и са затворени някои автомагистрали заради опасения от наводнения и свлачища.

Тайфунът "Митаг " е категоризиран от втора по мощ степен от тайванската метеорологична работа. Местните синоптици оповестиха, че епицентърът на тропическия циклон се намира в Тихия океан на 220 км югоизточно от крайбрежията на острова. Очаква се тайфунът да доближи източните и северните региони на Тайван през втората половина на деня с оптималната мощ напразно от 100 км/ч.

Очаква се тайфунът да наближи източния китайски град Шанхай във вторник.

Тайфуни постоянно връхлитат Тайван, Китай, Филипините и Япония през втората половина на годината, събирайки мощ от топлите води на Тихия океан или Южнокитайско море.

Тайфунът "Моракот " опустоши Тайван през 2009 година и лиши живота на близо 700 души, най-много в свлачища, напомня ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР