Предупреждение: Тази статия съдържа подробности, които някои читатели може да

...
Предупреждение: Тази статия съдържа подробности, които някои читатели може да
Коментари Харесай

В Кфар Аза, където бойци на Хамас убиха семейства в домовете им

Предупреждение: Тази публикация съдържа детайлности, които някои читатели може да намерят за смущаващи

Кибуц Кфар Аза е микрокосмос от първите няколко дни на тази война, а също и взор към това, което може да последва.

До това Сутрешните боеве към момента продължаваха в кибуца, който е една от израелските общности по границата с Газа. Ето за какво едвам в този момент те събират телата на израелските му поданици, които бяха убити, когато Хамас проби граничната тел от Газа рано сутринта в събота.

Войници, които прекараха огромна част от деня в руините се възстановяваха тела на цивилни споделиха, че е имало кръвопролитие. Изглежда евентуално огромна част от убийствата да са станали в първите часове на нападението в събота.

На израелската войска, хваната неподготвена, й трябваха 12 часа, с цел да стигне до кибуца, сподели Давиди Бен Цион, заместник-командир на звено 71, умел екип от парашутисти, който управлява нападението.

" Слава Богу, че спасихме доста животи на доста родители и деца ", сподели той. „ За страдание, някои бяха изгорени от [коктейли Молотов]. Те са доста нападателни, като животни. “

Г-н Бен Цион сподели, че въоръжените лица от Хамас, които са умъртвили фамилии, в това число бебета, са били „ единствено машина за джихад, която да убива всички, [хора] без оръжия, без нищо, просто естествени жители, които желаят да си вземат закуската и това е всичко. “

Някои от жертвите, сподели той, са били обезглавени.

" Те ги убиха и отрязаха някои от главите им, това е извънредно нещо да се види... и ние би трябвало да помним кой е врагът и каква е нашата задача, [за] правдивост там, където има дясна страна и целият свят би трябвало да е зад нас. "

Друг служител на реда уточни оцапан с кръв виолетов спален чувал. Изскочи издут пръст на крайници. Той сподели, че дамата изпод е била убита и обезглавена в предната й градина. Не помолих служителя на реда да реалокира спалния чувал, с цел да огледа тялото й. Няколко метра по-нататък имаше почернял, издут мъртвец на мъртъв стрелец от Хамас.

Кибуц Кфар Аза прибавя към забележителните доказателства, които се натрупват за военни закононарушения от стрелци от Хамас. Подобно на техните израелски съседи, общността беше сюрпризирана.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР