Предупреждение от първа степен за опасно силни пориви, със скорост

...
Предупреждение от първа степен за опасно силни пориви, със скорост
Коментари Харесай

Слънчево, но опасно ветровито следобед

Предупреждение от първа степен за рисково мощни пориви, със скорост – 80-90 км/ч, е в действие през днешния ден в съвсем цялата страна. В следобедните часове в северните региони облачността ще се усилва, само че в по-голямата част от страната ще остане слънчево. Максималните температури ще бъдат сред 5° и 10°.

И през идващото денонощие ще бъде доста прохладно, само че код жълто за рисково мощни пориви остава в действие в Дунавската низина и в западните региони от Горнотракийската равнина.

През нощта облачността в цялата страна ще се усили и тук-там ще превали, най-вече сняг. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред минус 3° и 2°, в София – към минус 4°, оптималните - сред 1° и 6°.

Облачността ще е променлива, преди обяд над източните и планинските региони по-често забележителна и там на обособени места ще прехвърча сняг. В следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево.

Повече облаци и слаби валежи ще има сутринта на морския бряг, след обяд облачността ще понижава до най-вече слънчево. Ще продължи да духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините преди обяд облачността ще е забележителна, на обособени места ще прехвърча сняг, само че през втората половина на деня ще доминира слънчево време.

Ще остане прохладно със мощен, по билата и краткотрайно плевел вятър от северозапад. Ще застудее сензитивно - оптималните температури в курортите ще паднат до към минус 10°.

Ветровито ще остане и на Балканите , с сдържан и мощен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува по-студен въздух. В доста региони от полуострова облачността ще намалее до слънчево време.

Слънчево време ще доминира на следващия ден и на Пиринейския полуостров, в Италия, както и в доста региони от Западна и Централна Европа . Сняг ще вали на доста места в Източна Европа, а на Скандинавския полуостров ще превалява и дъжд, и сняг.

И у нас, в края на седмицата ще има превалявания от дъжд и сняг. Преди това, в сряда и четвъртък ще бъде по-често слънчево, с минимални температури сред минус 7° и минус 2° и оптимални - от 0° до 5°, през втория ден с градус-два по-високи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР