Предупреждение от първа степен - код жълто, за условия за

...
Предупреждение от първа степен - код жълто, за условия за
Коментари Харесай

Жълт код за проливни валежи е в сила за цялата страна

Предупреждение от първа степен - код жълто, за условия за мощни гръмотевични стихии, местни проливни превалявания и градушки, е в действие в цялата страна през днешния ден, заяви Националният институт за метеорология и хидрология (НИМХ).

Повече слънце ще има преди обяд над Югозападна България, само че и през днешния ден в облачността ще е по-често забележителна. През първата половина на деня ще вали основно в Източна и Северна България, а в следобедните и вечерните часове в доста региони ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност.

Максималните температури ще са сред 23° и 28°, по Черноморието - сред 20° и 24°.

В планините облачността ще е забележителна, с краткотрайни разкъсвания преди обяд в масивите от Южна България, само че след обяд и там ще се развият гръмотевични стихии. Максималните температури по най-високите върхове ще са към 9°, в курортите – от 16° на Алеко до 23° в Добринище.

До четвъртък остава нараснала вероятността за градушки, местни интензивни превалявания и мощни гръмотевични стихии в доста региони от страната.

В петък и събота ще вали на по-малко места, а оптималните температури ще се покачат, предвиждат от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР