Предупреждение към потребителите на услугата за съобщения на WhatsApp. Нова

...
Предупреждение към потребителите на услугата за съобщения на WhatsApp. Нова
Коментари Харесай

WhatsApp предупреди за опити за измама през приложението

Предупреждение към потребителите на услугата за известия на WhatsApp. Нова скица за машинация дава достъп на измамници до сметките на потребителите, написа " Форбс ".

Кражбата на профили е допустима поради обвързване на телефонния номер с приложението и съответното потвърждаване със SMS.

За да влязат в акаунта на новото устройство, потребителите на WhatsApp би трябвало да вкарат специфичен код, който получават посредством SMS. Точно от това се възползват измамниците. Те пишат на евентуалната жертва известие, което гласи: „ Моите SMS-и не работят, тъй че не мога да получа кода от WhatsApp. Помолих да изпратя ключова дума до вашия номер, апелирам, препратете ми я. "

Кодът, пристигнал на телефона на жертвата, е нужен, с цел да влезе тя в личния си WhatsApp. Ако човек препрати данните от SMS, измамниците получават достъп до неговия акаунт.

Освен това, друга скица за машинация е основаване на сметки, които се твърди, че са на представители на WhatsApp. Те упорстват потребителите да им изпращат данните за вход в сметките си на персонално известие. Заради това се наложи WhatsApp да подсети, че в никакъв случай не желае от потребителите да изпращат на някого персонални данни или кодове за удостоверение.

В края на април WhatsApp показа нова функционалност. Поради възходящата известност на груповите диалози по време на пандемията от ковид, компанията реши да удвои оптималния брой участници: от четири на осем.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР