Предупреждаваме да няма американската намеса в Афганистан“, заяви говорител на

...
Предупреждаваме да няма американската намеса в Афганистан“, заяви говорител на
Коментари Харесай

Талибаните с предупреждение: Да няма американската намеса в Афганистан

„ Предупреждаваме да няма американската интервенция в Афганистан “ , съобщи представител на политическата работа на пред телевизия Al-Jazeera, оповестява БГНЕС. Той отбелязва, че „ няма съглашение за преустановяване на огъня в Афганистан “.

Припомняме, че през изминалат събота американски бомбардировачи B-52 Stratofortress нанесоха въздушни удари против талибанските сили в столицата на провинцията Джаузджан, Шиберхан . Според представителя на афганистанското министерство на защитата Фавад Аман, по време на офанзивата са отстранени над 200 талибански бойци, както и над 100 транспортни средства, а огромен брой оръжия и муниции са били унищожени.
 Талибаните превзеха първата столица на провинция Талибаните превзеха първата столица на провинция
Талибаните превзеха първата столица на афганистанската провинция от началото на атака, която да съвпадне с окончателното овакантяване н...

Радикалното придвижване „ Талибан “ разгласи, че под негов надзор се намират провинциите Нимроз и Джаузджан. Говорител на организацията пък съобщи, че Шиберхан, където се водиха сражения с държавните войски, е минал под контрола на талибаните.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР