Предупредителни писма от Националната агенция за приходите са получили 11

...
Предупредителни писма от Националната агенция за приходите са получили 11
Коментари Харесай

НАП: Близо 12 000 фирми имат нелогично високи материални запаси

Предупредителни писма от Националната организация за приходите са получили 11 600 компании с нелогично високи материални ресурси, чиято обща стойност надвишава 9 милиарда лв., оповестяват от приходната организация.

Материалните ресурси са счетоводна категория, която най-общо значи съхранявани на склад артикули, материали или продукция. Всички сдружения в извадката поддържат материални ресурси на забележителна стойност в продължение на години, което опонира на икономическата логичност, разясняват от Национална агенция за приходите.
Национална агенция за приходите се похвали, че е събрала с 4 милиарда лева повече доходи
Над 25.7 милиарда лв. са приходите, постъпили в Националната организация за приходите от началото на годината до края на ноември. Това са с п...

Според приходната организация е допустимо част от тези артикули да са от дълго време продадени без документи или да липсват по други аргументи. Получателите на писмото имат опция да създадат съответните счетоводни интервенции до края на годината, като начислят дължимия Данък добавена стойност за изчезналата стока и отразят това в годишните си заявления за облагане с корпоративни налози за 2021 г. 

Сред наличните артикули има огромно многообразие от дрехи и обувки, битова техника, промишлени артикули, аварийни елементи за коли и доста други. 

С избрана категория от компаниите ще бъдат извършени и телефонни диалози в идващите месеци, а на най-рисковите сдружения ще бъдат предоставени инвентаризации – инспекция от Национална агенция за приходите, при която се разказва цялото налично количество на стоките. При открити несъответствия ще стартират инспекции и проверки. 

„ Икономическата логичност изключва трупането на материални ресурси в продължение на години. Имаме съображение да мислим, че в част от случаите тези активи не съществуват, само че без да са платени дължимите налози. Преди да стартираме с контролните ограничения обаче, организираме тази осведомителна акция, като даваме опция за доброволна промяна. Този метод е доста по-ефективен и обективен по отношение на бизнеса “, сподели заместител изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов. 
Национална агенция за приходите следи 42 млн. колета (Видео)
Близо 42 милиона колета следи Национална организация за приходите, като сумата от натрапен платеж по тях надвишава 3.6 милиарда лв.. Това пока...

Още от ФИНАНСИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР