Предупредителната стачка на наземния персонал на най-големия европейски превозвач Lufthansa

...
Предупредителната стачка на наземния персонал на най-големия европейски превозвач Lufthansa
Коментари Харесай

Множество полети са отменени в най-голямата европейска авиокомпания

Предупредителната стачка на наземния личен състав на най-големия европейски транспортьор Lufthansa ще има големи последствия. Авиокомпанията анулира съвсем цялата си стратегия за полети в двата си центъра във Франкфурт и Мюнхен.

По данни на Lufthansa във Франкфурт ще се наложи да бъдат анулирани 678 полета, а в Мюнхен - 646 връзки. Според изчисленията на компанията единствено на тези две аерогари ще бъдат наранени 92 хиляди пасажери. Общо ще бъдат анулирани над 1000 полета със 134 хиляди пасажери.

Пътниците, които не са създали презаверка, не би трябвало да идват на летищата, предизвестява Lufthansa. Отворени са единствено няколко гишета за обслужване. Освен това пасажерите, които не разполагат с подсигурен свързващ полет, не би трябвало да летят до немските хъбове. В противоположен случай рискуват да останат блокирани там с часове или даже с дни.

Компанията работела на цялостни обороти, с цел да възвърне естественото действие на полетите допустимо най-бързо. Въпреки това стачките може да имат последствия и в четвъртък и петък, разясни Lufthansa, представена от DPA.

Полетите на компанията от и до летище София, планувани за на следващия ден, са анулирани. За два вечерни полета до Франкфурт и Мюнхен няма такава информация на уеб страницата на летището, два други този следобяд ще излетят със забавяне.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР