Предците на съвременния човек са имали по-специален строеж на китката

...
Предците на съвременния човек са имали по-специален строеж на китката
Коментари Харесай

Строежът на китката помогнал за оцеляването на предците ни

Предците на актуалния човек са имали по-специален градеж на китката на ръката, с помощта на което са могли да употребяват по-сложни оръдия на труда, настояват американски антрополози.

Експертите основали тримерен модел на китка на човешка ръка като употребявали открити по време на разкопки кости. След основаването на триизмерния модел станало ясно, че точно с помощта на градежа на китката на ръката си античните хора са постигнали огромен напредък в технологическата и обществената сфера.

Това им помогнало да оцелеят, за разлика от неандерталците. Предците ни да вземем за пример почнали да рисуват по стените на пещерите, което неандерталците не умеели. Освен това предците на хората са били по-защитени от някои заболявания като остеохондрозата, сочат изследванията.

Възможно е мощният имунитет да е бил един от факторите, спомогнали за оцеляването. " Това изобретение обаче не изяснява изцяло за какво е настъпил краят на ерата на неандерталците ", твърди Уесли Нийвухнър, помощник от университета Ню Мексико.

" Изследванията ми демонстрират единствено, че китката на ръката на предците на актуалния човек наподобява повече на китката на ръката на хората, живели преди 40 000 - 20 000 години, в сравнение с китката на неандерталците ", прибавя още Уесли Нийвухнър.

Неандерталците и предците на актуалните хора са жевеели " един до друг " преди към 100 000 години в региони на сегашен Ирак, Израел и Сирия.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР