Предстоят тежки времена по ситуацията с разпространението на коронавируса у

...
Предстоят тежки времена по ситуацията с разпространението на коронавируса у
Коментари Харесай

Премиерът обясни защо са маските

Предстоят тежки времена по обстановката с разпространяването на ковид у нас, оплака се при започване на държавното съвещание министър председателят Бойко Борисов.

" Маските не са, с цел да запушим устата. Световната стопанска система по никакъв метод не се възвръща. Нищо не подсказва, че сме преодолели от здравна позиция рецесията с ковид, и вместо да търсим оптималната консолидация в страна, някои подлагат на критика и смятат, че ще се оправят по-добре. В тази обстановка всяка нация, би трябвало да бъде мобилизирана и политическата класа би трябвало да дава звук ", съобщи Борисов.

Според него не е редно да има още веднъж заповед за затваряне на хората по домовете им. " Представете си през днешния ден да издадем заповед за 6 седмици хората да си стоят у дома. Трябва ли да не можем да се пазим и със заповеди това да се реализира. Най-лесното е да се затваря, сложното е да се научим, че би трябвало да съблюдаваме ограниченията ", отсече министър-председателят.

" Трябва да се пазим, само че да не стопираме да работим. Трябва да устоят финансовите, обществените системи месеци наред. Ако няма доходи, тогава се разпада държавността, като не останат пари за пенсии, заплати и за главните браншове. Няма да устоят системите, финансовите и да няма доходи. Молбата ми е да покажем, че демокрацията не е единствено права, а и отговорност. Ако е със заповед и фашизъм: ОК, в случай че единствено би трябвало да съблюдаваме, ни е комплицирано. Кое е комплицираното да се дезинфекцираш, да спазваш отдалеченост, попита той.

Бойко Борисов акцентира, че обновените проекти за приходите вървят с положителни темпове сега, само че в това време рецесията ще настане следващата година.

Премиерът разясни още, че в международен мащаб, доста по-развити страни от нас, не престават да се лутат и да нямат решение, което да може да се извърши от всички дружно.

" Мелбърн го затвориха, Съединени американски щати излизат от СЗО, Белград предложиха ограничения и виждате по какъв начин хората реагират. Считаме че България, като развита народна власт – хората могат да съблюдават, когато са добре осведомени. Интересни са ми нашите сътрудници от дясно когато кажат, че би трябвало да затваряме и още веднъж да приведем градовете в карантина. Всеки от нас е осведомен, че дезинфекцията, носенето на маска и дистанцията, е единственото, което защищава от заразяването. Какво излиза, че в случай че има заповед и тирания, и ще изпълняваме. Защо е нужна заповед, с цел да кажат, че някой ги затваря, да им запуши устата. Дали да отидеш на мач, бар, на спектакъл и кино е избор на всеки един човек. Необходимо ли е със заповед още веднъж да се затваря, попита още веднъж той.

Накрая министър председателят Бойко Борисов благодари на медиите, че осведомят хората за разпространяването на вируса в международен мащаб. " Вие давате действителна визия за това какво се случва по света. Действително доста ви благодаря ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР