Предстоят разговори с всички партии, но не за коалиция, а

...
Предстоят разговори с всички партии, но не за коалиция, а
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Във всички случаи ще предложим състав на правителство

Предстоят диалози с всички партии, само че не за коалиция, а по политики и за антикризисни ограничения
Преди седмица диалогът с Политическа партия бил неосъществим

“Във всички случаи ГЕРБ ще предложи състав на държавно управление, а при всички случаи и Политическа партия ще предложат състав на държавно управление. Никакво его - без значение е с кой мандат ще се направи държавно управление - първи, втори или трети. Ако стигнем до съгласие, ще има държавно управление по политики и по този начин ще се върне парламентаризмът. ” Това разгласи на конференция водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той предложи на парламентарните партии да не се фиксират в това, с чий мандат може да се сформира държавно управление и даде висока оценка на провелата се среща сред ГЕРБ и Политическа партия в Народното събрание. “Има опция да се надгради доста ”, съобщи Борисов и прикани обединенията да надмогнат егото си, с цел да се основат условия след още няколко диалога да се вземат решение значимите политики.

Борисов посочи, че преди една седмица срещата сред ГЕРБ и Политическа партия е била невъзможна, само че във вчерашния ден се е провел един естествен, парламентарен диалог сред обединения, които имат разнообразни отзиви.

Лидерът на ГЕРБ очерта и двата метода на продължение на диалозите по основните политики и антикризисните ограничения в региона на финансите. Единият е финансистите на двете партии да проведат нова среща, а другият - да се направи диалог във формат в бюджетна комисия, където да бъдат изслушани представители на държавното управление и Българска народна банка за образуването на бюджетната политика на страната. Борисов напомни, че на изборите народът сподели, че не може никой да направи независимо държавно управление. По думите му би трябвало да се мисли за народа и за общото богатство, а не за егото на дадена партия.

На въпрос дали може да поддържат държавно управление с втория мандат, той съобщи: “Това е дразнещ въпрос. ”

„ Президентът даде време партиите да проявят разсъдък. Политическа партия дадоха доскоро брифинг за това, което ние приказваме - ето това са 17, 18 и 19 точка ”, акцентира водачът на ГЕРБ. Той сподели, че не канят Политическа партия и Демократична България за съдружни сътрудници и че такива диалози не са водени.

Борисов разгласи, че ще водят диалози за политики с всички партии като се изключи “Възраждане ”. “С Нинова ще преговаряме и ще подкрепим всичко рационално ”, уточни той.

“Те изнасяха данни за нас, ние за тях. Единственият, който има право да каже правилно или погрешно на всичко това, е българският народ. И той сподели, че има вяра най-вече на нас, само че по-късно най-вече има вяра на Политическа партия. Не сме се заобичали, в случай че се бяхме заобичали, трябваше да сме обща партия - да вземем за пример Граждани за европейско развиване и смяна ”, приключи Борисов.
Бойко Борисов и Буяр Османи: Трябва да сме дружно, да не реагираме на провокациите
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов одобри в централата на ГЕРБ външния министър на Република Северна Македония Буяр Османи.
“Трябва да сме дружно, хората желаят да живеят добре ”, обърна се Борисов към посланик №1 на Скопие. Не би трябвало да реагираме на провокациите, сподели в отговор Османи. И акцентира, че управляващите в Северна Македония изпраща новоприетия в страната закон за сдруженията и клубовете на Венецианската комисия.

Буяр Османи е на работно посещаване в София и организира среща със служебния министър Гълъб Донев и външният министър Николай Милков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР