Предстоят разговори с Демократична България“ и Продължаваме промяната“ за местните

...
Предстоят разговори с Демократична България“ и Продължаваме промяната“ за местните
Коментари Харесай

Борис Бонев: Предстоят разговори с ДБ и ПП за местните избори в София


„ Предстоят диалози с „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ за локалните избори. За нас е значимо да се разберем за цели, а претендентът за кмет да може да бие ГЕРБ на първи тур “.

Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ самостоятелният общински консултант в Столичния общински съвет Борис Бонев.

„ Днес стана ясно, че изгубените 10 млн. лв. за ремонт на Борисовата градина ще бъдат пренасочени за поправки на междублоковите пространства единствено в региони, ръководени от кметове на ГЕРБ “, изясни Бонев.

Ремонти на ремонтите на жълтите павета

„ Отговорността за резултатите е в ръководещата коалиция. Работата на опозицията е освен да подлага на критика, само че и да дава оферти. Още през 2020 година изпратихме 20 страници техническо мнение до прокуратурата, в което предизвестяваме, че в случай че се извърши плана, ще се стигне до погрешно подредени павета “, разяснява самостоятелният общински консултант.

„ Във вашето студио Георги Георгиев вдигнал бил жълт картон на управлението на ЦГМ, което сами са избрали. Ето по какъв начин наподобява жълтият картон на господин Георгиев – като това погрешно подредено жълто паве. На локалните избори аз съм сигурен, че софиянци ще вдигнат червен картон на това ръководство “, добави Борис Бонев.

Според него би трябвало да се изготви черен лист на компаниите, които строят некачествено и посочи, че това е разрешено по европейското законодателство.

Билетната политика

„ От „ Спаси София “ се борихме цената на годишната карта да остане 365 лв., учениците и студентите да имат годишна карта, която да е на цена за 10-месечна, да се сътвори „ младежка карта “, както и билети за време, които да разрешат промяна на транспортни средства “.

Според него осведомителна акция за тарифната политика не е имало:

„ Една листовка даже няма – разбирате ли? Има 50 пункта в цяла София, в които вероятно някой може да каже. Само с Facebook не става “.

„ Повечето хора схванаха, че има нова билетна система на 1 януари, когато се качиха в рейса. Георги Георгиев и ГЕРБ избраха управлението на Центъра за градска подвижност. Не е съществено да бягат от отговорност. Кметът Фандъкова един пост няма по този въпрос във Facebook “, добави той.

Бонев посочи, че в никакъв случай не е обсъждал санкции, в случай че карта не бъде валидирана.

„ Валидацията и досега е наложителна. Това никой не си го спомня. Преди е имало и санкция в София. Това не е тъй като някой желае да тормози хората, а тъй като се събира информация, която да се употребява за възстановяване на градския превоз. Втората причина е за застраховка на пасажерите, в случай че има случай “, уточни общинският консултант.

„ Картата за една линия оказа отрицателен финансов резултат върху градския превоз. Всеки един град, който цели повече хора да употребяват градския превоз, предизвиква закупуване на карти на всички линии “, изясни Бонев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР