Предстоят поредните пети парламентарни избори, но да правим прогнози в

...
Предстоят поредните пети парламентарни избори, но да правим прогнози в
Коментари Харесай

Политолог: Не смятам, че НДСВ ще направи пробив

Предстоят следващите пети парламентарни избори, само че да вършим прогнози в това динамично време е в качествата единствено на хора със свръхестествени качества, сподели Димитър Ганев-доктор по политология, специалист в областта на политическите проучвания и разбори пред БНР.

Ситуацията е сходна с изборите в октомври, само че това може да се окаже илюзорно, счита той.

Според него, голямата част от акцията ще е обвързвана с това кой е отговорен. Основните играчи ще се пробват да потвърждават своята непорочност. Виновните ще понесат пасив.

" Общественият напън за съставянето на кабинет след 2 април ще бъде много по-силен. В идващото Народно заседание политическата цена в това да не участваш ще бъде по-висока в сравнение с в това да участваш. Но не съм от най-големите оптимисти за постоянен кабинет след 2 април ", предвижда политологът.

" Не считам, че Национална движение „Симеон Втори" ще направи пробив. Има Такъв Народ и " Български напредък " са близо до ръба, само че те не трансформират политическото уравнение, което би трябвало да се реши. А то е следното: ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане имат болшинство в това Народно събрание и ще имат живот и в идващото. Коалиция посред им е невъзможна. Или ГЕРБ, или Движение за права и свободи би трябвало да бъдат част от някаква ръководеща коалиция, само че не виждам по какъв начин ще стане това, в случай че няма публичен напън ", приключи Ганев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР