Предстоят няколко дни истинска зима. Температурите вече паднаха и през

...
Предстоят няколко дни истинска зима. Температурите вече паднаха и през
Коментари Харесай

Снежни виелици в цялата страна в следващите 48 часа

Предстоят няколко дни същинска зима. Температурите към този момент паднаха и денем в сряда ще бъдат сред 2 и 7 градуса. По-топло е в равнините на Централна и Източна България, където преваляванията към момента са от дъжд. Вятър ще духа в цялата страна. Пориви със скорост над 50 км/ч следобяд чакаме първо в западната половина на страната, по-късно - и на изток.

С рухването на температурите по здрач и през нощта преваляванията на всички места ще са от сняг. Най-значителна снежна завивка ще се образува поредно в планините на Югозападна България, Предбалкана и Североизточна България. Равносметката в четвъртък вечерта - сред 5 и 15 см сняг в равнините, сред 20 и 30 см - в предпланинските региони и в Североизточна България и над 50 см - в планините.

Жълт код е в действие в цялата страна - има заплаха от снежни виелици, навявания, чакат се затруднения в трафика, допустимо е затваряне на пътища и планински проходи. Не тръгвайте на път без квалифициран за зимата автомобил. Проверете дали имате задоволително гориво, подобаващи гуми, първокласен антифриз, благонадежден батерия, вериги, въже, аварийна гума, лопатка, фенерче и зареден мобилен телефон.

През нощта и в четвъртък преваляванията ще продължат до ранния следобяд, като последователно ще понижават в източна посока. Облачността в Западна България краткотрайно ще се раздра. Температурите ще са към и под нулата. като се изключи крайните северозападни региони, Централна Северна България и Пловдивско.

В петък следобяд и вечерта ще има още една снежна вълна, която този път ще премине от североизток на югозапад. Интензивността на преваляванията обаче ще е по-малка. Вятърът остава мощен в цялата страна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР