Предстоят не един, а няколко вота на недоверие към правителството,

...
Предстоят не един, а няколко вота на недоверие към правителството,
Коментари Харесай

ГЕРБ нямат мнозинство, което да ги прави спокойни, предупреди Йордан Цонев

Предстоят не един, а няколко вота на съмнение към държавното управление, а 122 души, не е болшинство, което да прави ГЕРБ спокойни, сподели през днешния ден по БНР депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев. В отговор на въпрос, той посочи, че неговата партия към този момент не е склонна да се включи в едно ново държавно управление на ГЕРБ, в случай че настоящето падне.

Цонев отхвърли да очертае вероятните обединения, в случай че Движение за права и свободи съумеят да изпълнят задачата си да махнат националистите от властта, както се заканиха. Той добави, че има разновидности, както в този парламент, по този начин и в един нов, след избори.

Според Йордан Цонев не е изключено при нови избори в националното заседание да влязат обединения, които в този момент не съществуват. Той акцентира, че за момента Движение за права и свободи има една цел и тя е да се извадят националистите от властта. " Нямаме задоволително депутати с цел да предизвикваме избор, само че ще си партнираме с другите партии, декларирали се като съпротива ", посочи той в отговор на въпрос.

Йордан Цонев уточни, че Движение за права и свободи няма да поддържат бюджета за идната година, като не харесват и различният, квалифициран от Българска социалистическа партия. Той акцентира, че растежът на стопанската система не е заслуга на ГЕРБ, а макар тях.

" Нашият растеж е поради възобновената европейска стопанска система и увеличение на износа, както и поради увеличеното потреблението, приближаващ от приходите в частния бизнес и харченето на спестяванията от банките, поради ниските лихви по депозитите ", уточни депутатът.

Също по БНР министърът на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов разгласи, че Движение за права и свободи в никакъв случай не са подкрепяли държавното управление и даже са закъснели с първия избор на съмнение. Той не се съгласи с изказванието, че последната седмица е тежка за ръководството. " Нямаше леки седмици в последните шест месеца ", заключи Каракачанов.

Той посъветва Движение за права и свободи, в случай че желаят да създадат нещо потребно за страната, да не се занимават с ремонт на държавното управление, а с разрушение на монументи и чешми, издигнати от тях в цялата страна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР