Предстоящото световно първенство по волейбол за мъже през септември тази

...
Предстоящото световно първенство по волейбол за мъже през септември тази
Коментари Харесай

Любо Ганев: Световното е изпит, който ще вземем с отличен

Предстоящото международно състезание по волейбол за мъже през септември тази година ще бъде изпит за всички нас, който обаче съм сигурен, че ще вземем с отличен, с цел да имаме шансове да домакинстваме и други огромни спортни събития. Това съобщи в Русе Любо Ганев - член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол в наличието на Данчо Лазаров - ръководител на Управителния съвет на БФВ, и на кмета на града Пламен Стоилов.

Както е известно, Русе ще бъде хазаин на конфликтите от Група Б, в която са тимовете на Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия. Мачовете ще се играят сред 12 и 18 септември.

Стоилов съобщи, че до момента Русе не е бил хазаин на сходно грандиозно събитие, като градът ще бъде презентиран пред милиарди фенове. "Изказвам своята благодарност към Данчо Лазаров и Любо Ганев за доверието към Русе ", съобщи Стоилов.

Той изясни, че с негова заповед е образувана работна група, която да работи по подготовката за семейството. "Ще създадем по този начин, че Русе през септември да бъде една от волейболните столици и събитието да се помни дълго време ", съобщи кметът. По думите му с този конгрес градът прави още една крачка за превръщането му във волейболен център.

Данчо Лазаров сподели, че за първи път Световно състезание по волейбол ще се организира в две страни. По думите му България е била хазаин за последно на международно състезание по волейбол за мъже през 1970 година.

Той съобщи, че се надява националният ни тим да се показа чудесно и да играе във финалните срещи за разпределението на медалите в Италия. Лазаров изясни, че на 19 юни тази година в Русе ще се състои и годишното заседание на Българската федерация по волейбол.

По време на конференцията Любо Ганев сподели купата за международното състезание, която следва да бъде показана по атрактивен метод пред русенци и посетители на града.
Той сподели още, че билетите за срещите в Русе ще са на налична цена. Отделно, БФВ ще отпусне към 10 000 безвъзмездни билета за деца за мачовете, на които ще бъдат домакини Русе, Варна и София.

Ганев разяснява, че условията от страна на волейболните тимове са огромни. "Сигурен съм, че сред 12 и 18 септември всички хотели и места за настаняване ще бъдат цялостни както в Русе, по този начин и в района ", сподели Ганев. Той даде образец, че единствено към 1000 ще са хората, свързани директно с волейбола, които ще дойдат в крайдунавския град.

Ганев разяснява още, че има поръчки и от волейболните федерации за проведено пътешестване на почитатели./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР