Предстоящото редовно заседание на Общински съвет Благоевград ще започне с

...
Предстоящото редовно заседание на Общински съвет Благоевград ще започне с
Коментари Харесай

Отчетът на бюджета за 2017-а гледат на петъчната сесия в Благоевград

Предстоящото постоянно съвещание на Общински съвет Благоевград ще стартира с разглеждане и приемане на годишния доклад за осъществяване на бюджета, капиталовата стратегия на община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, положението на общинския дълг и друга отчетна информация за 2017 година.

Местните парламентаристи ще се произнесат и по импортираното предложение по отношение на вдишване на кратковременен дълг в интерес на локалната общественост от Община Благоевград за заплащания по планове, финансирани със средства от Европейския съюз. Става въпрос за взимане на заем за 1 година, за покриване на междинните разноските по стартирани планове по оперативни стратегии, до приемане на средствата от крайните заплащания.

Съветниците ще постановят решение по отношение на изменение и допълнение на Наредбата за запазване на общинската благосъстоятелност и публичния ред на община Благоевград. Предложението е за допълнение на наредбата на член 19а, алинея 17, т. 1, като прибавя нова подточка с  текст " Паркинг на ул. " Свобода Бъчварова “ № 4, сред О.Т. 128, О.Т. 129 и О.Т. 131, състоящ се от 7 броя паркоместа “.

Очаква се съветниците да одобрят предложение по отношение на даване на права на Кмета на Община Благоевград да издаде нов Запис на заповед за предплатено заплащане за осъществяването на план с название: " Изграждане на обществени жилища в IV - ти микрорайон “, по Процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ " Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020 ", Инвестиционен приоритет " Социална инфраструктура ", по Оперативна стратегия " Региони в напредък “ 2014-2020 година “

На петъчното съвещание ще се прегледа и възобновяване периода на контракта за възлагане на ръководството на едно от общинските сдружения, а точно   " Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмо- фтизиатрични заболявания- Благоевград " ЕООД и подписване на контракт за възлагане ръководството на " Благоевград фест " ЕООД- Благоевград.

Предложенията, включени в дневния ред на идното съвещание, са разгледани  от непрекъснатите комисиите към локалния парламент. Предложеният дневен ред беше утвърден през днешния ден, 25.06.2018г., и от Председателския съвет към Общински съвет – Благоевград в състав: Радослав Тасков,  Злата Ризова и Илиан Георгиев.

Редовното съвещание на Общински съвет - Благоевград  ще се организира на

 29 юни  2018 година /петък/ от 09.30 ч. в зала " 22-ри септември ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР