Предстоящото издание на платформата за скандинавска музика Nordic Soundscapes ще

...
Предстоящото издание на платформата за скандинавска музика Nordic Soundscapes ще
Коментари Харесай

Дания във фокуса на Nordic Soundscapes

Предстоящото издание на платформата за скандинавска музика Nordic Soundscapes ще обърне особено внимание на една от най-щастливите страни в света, а точно кралството на Дания.
Страната на Хамлет, Андерсеновите приказки, LEGO, Ларс Фон триер, с вълнуваща история и разцъфваща просвета, е дом и на някои от водещите фигури на актуалната музикална сцена, като измежду най-познатите имена се подреждат MØ, Anders Trentemøller и Kasper Bjørke.
Събитието ще се организира на 15 февруари в TELL ME и се провежда благодарение на Датското Посолство в България.
Специален гост-селектор на изданието ще бъде Деница Чакърова, която ще започва вечерта и ще ни потопи във вселената на датската инди и електронна музика.
Деница е едно от най-активните лица на културната ни столица за 2019 - Пловдив.
Със нестихваща пристрастеност към музиката и дизайна, тя е настоящата фигура зад платформата GOOD VIBES, създател и уредник на самостоятелната общественост PLOVDIV DESIGN TALK и UХ MeetUp Plovdiv.

Първото й присъединяване в София е след броени дни, на 15 февруари в TELL ME, където ще чуем специфичния й сет за Nordic Soundscapes. Изданието на вечерта се организира с поддръжката на Датското Посолство в София, а с помощта на Деница вечерта ще стартира с 100% датска селекция.
Въпреки скромните си размери, през последните години датската столица Копенхаген се трансформира в истински културен център за актуалната електронна музика и креативна самостоятелност. Culture box, дин от най-големите клубове в града побира едвам 400 души, голям брой разнообразни събития са разпръснати из ексцентрични местоположения из града, грамофонните плочи са високо ценени, макар сложната им досегаемост, а нашумелият артистичен квартал Nørrebro - дом на редица реализатори, продуценти и музикални почитатели, към този момент е именуван просто “Кварталът”.

Вечерта ще продължи с резидентите на платформата - Самуил Кехайов и Мартин Илиев, с които ще левитираме из световете на скандинавската музиката. Селекциите им се реят сред трип-хоп, инди, благозвучен хаус, отвеян поп, дарк електроника, експериментал и техно, и включва имена като Fever Ray, Prins Thomas, Little Dragon, Todd Terje, AURORA, Lindstrom, Múm, Björk, GusGus, Lulu Rouge, Lykke Li, Fallulah, Samaris, Sigur Rós, Kasper Bjørke, Trentemøller и oще безчет познати и непознати имена, идващи от Исландия, Дания, Швеция, Норвегия и Финландия.

Събитието във Фейсбук следете тук:
https://www.facebook.com/events/344799319582645/
Nordic Soundscapes следете тук:
FB: https://www.facebook.com/nordicsoundscapesbg/
INSTA: https://www.instagram.com/nordic.soundscapes/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР