Предстоящото емблематично събитие „Ретро парад Стара Загора“ събира за 17-ти

...
Предстоящото емблематично събитие „Ретро парад Стара Загора“ събира за 17-ти
Коментари Харесай

Над 170 автомобила събира тазгодишното издание на Ретро парада в Стара Загора

Предстоящото емблематично събитие „ Ретро церемониал Стара Загора “ събира за 17-ти път на едно място класиките в моторните транспортни средства. В парк „ Артилерийски “, ще бъдат показани над 170 признака на разнообразни автомобилни столетия.

Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Очаква се един от най-впечатляващите участници да бъде необичаен състезателен автомобил марка „ Мерцедес “, модел SSC, от който има създадени единствено три броя. Гостите на Ретро парада ще могат да прегледат колите от 10.00 до 16.30 часа. След това ще започва парадна обиколка на ретро колите по улиците на Стара Загора, заяви Гино Иванов, част от управлението на Старозагорски авто клуб „ Ретро “. Той добави, че се чакат доста изненади за посетителите на автомобилното ревю.

Ще бъдат показани коли от началото на 20 век. „ Много от возилата са в развой на реституция и притежателите им вършат всичко допустимо да са подготвени до 3 октомври. Тъй като в Стара Загора ще се организира последния за 2020 година церемониал. Именно тук ще бъде решен календарът на всички клубове в България за 2021 година “, изясни още Иванов.

За присъединяване се позволяват всички МПС, които дават отговор на няколко съществени критерия. Те би трябвало да са не на по-малко от 30 години, да бъдат в автентично техническо положение, както и да не се употребяват за ежедневна приложимост от притежателите им – ограничаване за марки и брой няма.

Събитието се провежда от Старозагорски авто клуб „ Ретро “ с поддръжката на Община Стара Загора и е част от деянията във връзка Празника на града – 5 октомври.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР