Предстоящата среща на върха на икономическия съюз БРИКС през август

...
Предстоящата среща на върха на икономическия съюз БРИКС през август
Коментари Харесай

Как новата валута на БРИКС може да повлияе на Биткойн

Предстоящата среща на върха на икономическия съюз БРИКС през август е от огромно значение, защото се чака да бъдат взети основни решения по отношение на бъдещата му траектория.

Неотдавна Русия разгласи проектите си за въвеждане на валута, подкрепена със злато, в границите на БРИКС, което повдига въпроси за евентуалното ѝ влияние върху Биткойн , който сега набира известност като различна форма на валута.

Идеята за различна валута от известно време е много обсъждана тематика в границите на икономическия съюз на световния Юг. Въвеждането на валута, обвързана със златото, евентуално ще има негативен резултат върху щатския $, само че дали в последна сметка това може да бъде от изгода за Биткойн, който е водещият цифров актив на пазара?

По-късно обаче Русия разгласи желанието си да създаде валута, подкрепена със злато, в границите на БРИКС, което опонира на предходното изказване. Това придобиване на злато от страна на блока накара мнозина да считат, че то е в подготовка за въвеждането на новата валута.

Ако бъде въведена, тази обезпечена със злато валута би могла да продължи напъните за дедоларизация, които блокът предприе през последните месеци.

С наближаването на срещата на върха полемиките към разширението на блока – тематика, на която членовете му от дълго време обръщат внимание – евентуално ще заемат централно място.

Тези полемики обаче, наред с вероятността за основаване на валута на БРИКС, подкрепена със злато, ще имат отражение върху Биткойн и неговото бъдеще.

Действително, с продължаващото разискване на валутата на БРИКС, цената на щатския $ ще продължи да понижава. Нещо повече, това единствено ще усили цената на Биткойн като различна валута. Впоследствие общото му пазарно значение ще нарасне, защото тези две разнообразни действителности се случват по едно и също време.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР