Предстоящата продажба на акции на българската IT компания Телелинк Бинзес

...
Предстоящата продажба на акции на българската IT компания Телелинк Бинзес
Коментари Харесай

Телелинк пуска акциите си на два транша

Предстоящата продажба на акции на българската IT компания " Телелинк Бинзес Сървисис Груп " АД ще бъде осъществена на два транша - един в края на този месец и един през втората половина на септември т.г., се схваща от известие на сдружението.

Мажоритарният притежател и главен продаващ акционер Любомир Минчев ще продаде до 23,825% (2 978 126 акции) от акциите, като ще резервира контролиращ дял. Спас Шопов и Иво Евгениев ще продадат до 3,0875% (385 937 акции). Останалите четирима акционери нямат право да продават до края на 2020 година

Първото предложение ще стартира на 27 януари т.г. и ще продължи до края на месеца. Максималното количество акции, което ще бъде препоръчано, е 1 750 000 (от 3 750 000, които ще бъдат пуснати за продажба в границите на цялата процедура), а минималната цена е 7,60 лв..

На 27 януари ще бъдат пуснати поръчки " продава " за 875 000 акции. Ако те бъдат записани, компанията ще пусне още до 875 000 акции на същата цена. Ако останат непродадени акции, те ще бъдат свалени от предложение на 31 януари вечерта. След края на първата част на процедурата, никой от акционерите няма да има право да продава на каквато и да е цена.

Вторият транш ще бъде през втората половина на септември. Тогава за продажба ще бъде пуснат брой акции, еднакъв на разликата сред продадените на първия транш и 30% от всички акции на сдружението. Минималната им цена ще бъде избрана от финансовия резултат на сдружението за първото полугодие на 2020 година при 8,5 пъти облагата преди лихви, налози, амортизация и амортизации, като бъде извадена сумата на чистия дълг към 30 юни. Ако получената цена е по-ниска от 7,60 лв., акциите въпреки всичко ще бъдат предлагани при най-малко 7,60 лв. за брой.

Евгениев и Шопов са задължени да не продават на цена под 7,60 лв. до края на т.г., а Минчев - до края на 2021 година

Както стана ясно, преди началото на втория транш, сдружението ще изплати 4 милиона лв. дял.
 Българската
Българската " Телелинк " готви 4 млн. лева дял за 2020 година

Компанията, която скоро ще излезе на БФБ, ще раздава най-малко 50% от облагата си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР