Предстоящата кралска сватба отново е във фокуса на обективите. От

Предстоящата кралска сватба отново е във фокуса на обективите. От ...

Как принц Хари и Меган Маркъл разбиват клишетата.


Предстоящата кралска сватба отново е във фокуса на обективите. От двореца Кенсингтън разкриха нови детайли около големия ден на принц Хари и Меган Маркъл - 19 май. Те ще се венчаят в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор. На церемонията се очаква да присъстват близо 800 гости - двойно по-малко от тези на сватбата на Уилям и Кейт. Изборът на датата пък предизвика сериозни вълнения.

В последните години сватбеният марш често се чува в британските кралски среди. 2011-а беше годината на Уилям и Кейт. 2017-а пък премина под знака на Пипа Мидълтън и нейния съпруг Джеймс Матюс. Година по-късно настъпва моментът на принц Хари и бъдещата му съпруга Меган Маркъл.

Още при обявяването на годежа вълнение на Острова предизвикаха пет неща около бъдещата булка. Меган Маркъл е разведена католичка, актриса, в чиито вени тече не синя, а афроамериканска кръв.

Особен интерес буди и изборът на рокля. Ако Меган Маркъл има същия вкус като този на героинята си от сериала „Костюмари”, то сигурно би заложила на подобен модел. В британските медии обаче се появиха скици, дело на израелската дизайнерка Инбал Дрор с послание „На Мегън Маркъл – с любов”. И ако изборът на рокля все още е загадка, то датата на сватбата е съвсем ясна.

Изборът на дата за сватбата хвърли в смут и футболните фенове, защото точно на 19 май ще се играе финалът на футболното първенство на Англия, а по традиция купата се връчва от принц Уилям. На къс пас по този въпрос принцът беше хванат от бившия капитан на Англия и „Манчестър Юнайтед” Рио Фърдиданд.

Месеци преди церемонията вече се правят догадки кой ще влезе в списъка с гостите. Сред поканените могат да бъдат Барак Обама и Доналд Тръмп, канадският премиер Джъстин Трюдо, както и Елтън Джон. Най-сериозни спекулации обаче предизвиква появата на една височайша гостенка.

Източник: blitz.bg