Предстоящата 2018 г. трябва да бъде година на повишаване на

...
Предстоящата 2018 г. трябва да бъде година на повишаване на
Коментари Харесай

2018-а трябва да е година на повишаване на доходите

Предстоящата 2018 година би трябвало да бъде година на повишение на приходите. Такова мнение изрази в изявление за Българска телеграфна агенция президентът на КТ "Подкрепа " Димитър Манолов. Той даде позитивна оценка на направеното от държавното управление в тази посока, само че се притеснява, че редом ще се вдигнат и цените.

Минималната работна заплата ще продължи да пораства до тогава, до момента в който стигне допустими стойности, сподели още Манолов. По думите му минималната работна заплата във всяка страна е главният предпазен механизъм на приходите на хората. Темата за класовете е затворена, клас "Прослужено време " остава, акцентира Манолов.

Големият недостатък на сегашната ни пенсионна система е изискуемият застрахователен стаж за придобиване право на пенсия, който към този момент е 40 години, разяснява президентът на КТ "Подкрепа ". По думите му по този начин се санкционират хората, които са учили и заради тази причина са се появили по-късно на пазара на труда.

Не е реалистично да чакаме понижаване на условието за застрахователен стаж, счита Манолов.Той обаче има концепция да се признава за застрахователен стаж времето, прекарано на училищен и студентски бригади, както и да се преразгледа категорията за пенсиониране при войнишка работа. Това са дреболии, само че е хубаво някой да им обърне внимание, уточни синдикалистът.

Системата с така наречен инвалидни пенсии и изобщо всички доплащания е основана през 1953 година в настоящия си тип. Тя е остаряла и коригирането й отсам и оттова ще докара единствено до неточности, по тази причина е належащо да се пренапише напълно и отначало, безапелационен е синдикалният водач. Според него вредите от контрабанда и кражба на Данък добавена стойност са надалеч по-значими и по-големи от нанесената щета на страната посредством инвалидни пенсии.

Димитър Манолов изрази терзание от използването на европейска инструкция, която слага високи условия към централите, работещи с въглища. Проблемът не е единствено български, той касае девет европейски страни, чиято енергетика е съществено застрашена от това, уточни синдикалистът. Той се притеснява, че може да изчезне българската енергетика, която зависи 100 % от български запас. Невъзможна и погрешна е тезата, че АЕЦ "Козлодуй " ще компенсира неналичието на въглищна енергетика, уверен е водачът на КТ "Подкрепа ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР