Предстои закупуване на 400 нови линейкиСистемата за спешната медицинска помощ

...
Предстои закупуване на 400 нови линейкиСистемата за спешната медицинска помощ
Коментари Харесай

163 млн. лв. получава спешна помощ

Предстои закупуване на 400 нови коли за спешна помощ


Системата за незабавната здравна помощ в България ще получи безплатно финансиране в размер на 163 млн. лева Средствата се обезпечават по Оперативна стратегия “Региони в напредък ” 2014-2020 година и за отпущането им Министерският съвет даде единодушие ръководителят на ръководещия орган на програмата да подпише контракт с Министерството на здравеопазването. Документът е за осъществяване на план “Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ ”.

Средствата ще бъдат разпределени сред 237 обекта от системата на незабавна помощ в цялата страна и са предопределени за ново строителство, реорганизация, ремонт, преустрояване, възстановяване на достъпа за лица с увреждания до постройките и на прилежащото околно пространство. Ще бъдат актуализирани сградният фонд и оборудването в незабавните отделения на лечебни заведения с над 50% държавно присъединяване, 27 центъра за незабавна здравна помощ и разкритите към тях 170 филиала и 6 изнесени екипа.

Предстои и дълго чаканото обновяване на автопарка като за задачата ще бъдат закупени 400 модерни коли за спешна помощ с съоръжение и инсталация, отговарящи на Медицинския стандарт “Спешна медицина ” и на най-хубавите европейски практики и условия за своевременност, достатъчност, качество и сигурност.

Проектът има за цел да усъвършенства качеството, сигурността и достъпността на здравната помощ у нас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР