Предстои връщане на контейнери с отпадъци в Италия, които са

...
Предстои връщане на контейнери с отпадъци в Италия, които са
Коментари Харесай

Връщаме контейнери с отпадъци в Италия, заяви екоминистърът

Предстои връщане на контейнери с боклуци в Италия, които са конфискувани след инспекции в Батак и Варна.
Това сподели министърът на околната среда и водите Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и в отговор на депутатски въпрос в границите на парламентарния надзор.

Той разяснява и обстановката с сдружение "Феникс " в Плевен, където се води следствие.
Ако се откри, че има нарушавания на вносителя - отпадъците ще бъдат върнати в Италия, а в случай че нарушаванията са осъществени от приемащата българска компания, ще бъде издадена заповед за екосъобразно отнасяне за сметка на сдружението, адресат, означи още той. Министърът уточни, че на площадката са правени четири спомагателни инспекции, които са посочили, че всичко е наред и документите от тези инспекции са предадени на проверяващите органи за следващи дейности.

Министърът сподели, че е открито, че същата компания, чиито дейности по изхвърляне на боклуци под мост на автомагистрала "Струма ", провокираха пожар, продължава да натрупа боклуци наоколо до моста. В случая ще бъде издадено наставление, по всяка възможност ще бъде неразрешено активността да се упражнява, до момента в който не се отстранят всички неизправности, сподели още министърът.

Той уточни, че има наклонност на всички места в страната, където хората знаят, че няма по какъв начин да осъществят към този момент импортирани боклуци, се пробват да ги изчистят и ги изхвърлят по деретата - има издадено писмо до регионалните шефове и кметовете да следят какво се случва и да не се позволява нерегламентирано предпазване и освобождение от боклуци където и да е на територията на страната.

През предходната година от Регионална инспекция за опазване на околната среда в страната са осъществени общо 8868 инспекции, за откритите нарушавания по бранш "отпадъци " са издадени 224 наказателни постановления на стойност 822 900 лв.. Това не считаме, че е задоволително и през тази година контролът би трябвало да продължи с още по-голяма мощ и с повече наказания, тъй като публичната непоносимост е извънредно висока, сподели министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР