Предстои ви важно събитие – дългоочаквана среща, сватбена или друга

...
Предстои ви важно събитие – дългоочаквана среща, сватбена или друга
Коментари Харесай

Спешна помощ за кожата

Предстои ви значимо събитие – дълго чакана среща, сватбена или друга гала. И тъкмо ден-два преди заветния ден на лицето ви изгрява яркочервено инфектиране. Когато се погледнете в огледалото, то е първото, което се набива в очите ви, а всички опити да го прикриете с грим води до още по-плачевни резултати.

Трябва ви средство, което незабавно да успокои възпалението. Ето няколко изпитани предписания:

Мента и невен
Ако пъпката преди малко се е появила, я туширайте с запарка от мента и невен. Кипнете по 1 с. л. от билките в половин литър вода за 10-15 мин. и прецедете течността. С пропит в нея тампон обтривайте възпалението няколко пъти дневно. Невенът и ментата съдържат субстанции, които стопират гнойния развой, унищожават бактериите и форсират регенерацията на развалената кожа.

Маска с дрожди
За нея ще ви бъде нужна хлебна или още по-добре бирена квас. 1 ч.л. дрожди се смества с няколко капки прясно мляко до приемане на кремообразна консистенция. Нанася се върху пъпката и се оставя, до момента в който изсъхне изцяло. Живите дрожди синтезират огромни количества витамини от група В, най-необходими в тази ситуация ще ви бъдат биотина и В3, които успокояват възпалението.

Чаево дърво срещу бактериите
Ако подлата пъпка е към този момент узряла и сте се изкушили да се избавите от нея собственоръчно, не забравяйте да дезинфекцирате мястото, тъй като в противоположен случай гнойният развой ще стартира още веднъж и даже може да се популяризира. Не бива обаче да употребявате алкохол, защото той разяжда развалената тъкан и ще остави на лицето ви блестящо алено и мъчно зарастващо леке. Не желаете тъкмо това, нали? Най-добрия дезинфектант е капка масло от чаево дърво – то мигновено ще унищожи всички гъбички и бактерии.

Глина за воднистите пъпки
Няма нищо по-неприятно от това, на видно място кожата да се подуе и почервенее, само че при опита ви да я премахнете собственоръчно, да се окаже, че в нея няма нищо. В този случай отговорна за казуса е събраната на мястото лимфна течност. Всяко изстискване единствено ще докара до събиране на още по-голямо количество от нея. Но ефикасно можете да подсушите възпалението с хума. Разтворете мaлко количество с вода и покрийте възпалението с тази кашица. Оставете хумата да престои най-малко час. Когато я измиете, ще видите, че зачервяването и оттока са мощно намалели.

Пчелен восък срещу белези
Естественият пчелен восък съдържа рекордно количество Витамин А и основава предпазен пласт върху развалената кожа, като в това време й разрешава да диша. По този метод оказва помощ на развалената кожа да зарасне бързо и да не образува коричка или с други думи белег. Как да се употребявате от тези негови прелестни свойства? Разтопете 2 с. л. настърган чист пчелен восък на водна баня и прибавете 2. с. л, розова вода. Бъркайте пламенно до момента в който се получи кремообразна консистенция. Ако разполагате с клеева смес, прибавете няколко капки. С този мас мажете пресния белег, до момента в който зарасне изцяло.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР