Предстои ви пътуване с дете със самолет, но не знаете

...
Предстои ви пътуване с дете със самолет, но не знаете
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете, когато сте с дете в самолета?

Предстои ви пътешестване с дете със аероплан, само че не знаете какви са опциите, разпоредбите, нужните документи. Експертите от eSky описват за другите категории пасажери във въздушния транспорт и какво би трябвало да знаете при пътешестване на деца със аероплан.
Пътуване с бебе
За самолетните компании бебето е на възраст до 2 години. За него не се поставя обособена седалка в самолета – то пътува в скута на възрастния пасажер, защото е прекомерно малко да седи независимо и закопчано с колан. По тази причина цената на билета се образува единствено от административна такса.
Възможно е да се закупи седалка за бебе, като на нея се постави детското му столче, само че бебето би трябвало да е над 1 година и при политане и кацане да бъде още веднъж в скута на възрастния пасажер.
Обикновено самолетните компании качват с приоритет пасажерите с бебета. Количка или детско столче се транспортира гратис, стига да влиза в разрешените размери. Въпреки възбраната за течности на борда, самолетните компании дават опция да се качи храна за бебетата.
За полет в страната бебе може да пътува единствено с акт за раждане, само че в случай че ще напуща рамките й, следва да има интернационален паспорт. Ако бебето ще пътува единствено с един родител, е належащо нотариално заверено пълномощие от другия родител, удостоверяващо единодушие то да напуща страната.
Пътуване с дете
За самолетните компании детето е на възраст сред 2 и 12 години. Някои от тях оферират понижения за деца, само че все по-рядко. И при децата наложителните документи са интернационален паспорт и нотариално заверено пълномощие от родителя, който не съпровожда детето. За деца над 2 години не се поставя гратис превозване на детска количка. В множеството случаи багажът, който се поставя зависи от цената, на която е запазен билетът и не се разграничава от този за възрастен пасажер.
Обикновено на борда на самолета има занимания, които да създадат пътуването на децата по-леко и прелестно – блокчета за оцветяване, флумастери, играчки и други
Непридружено дете
Редовните самолетни компании оферират и услугата транспорт на непридружено дете. Тя се заплаща в допълнение, а в подмяна детето е под непрекъснатото наблюдаване на стюардеса, която го качва на борда и предава на упълномощено лице в крайната дестинацията. Когато детето пътува без компаньон, следва да бъде предоставена информация за спедитор, посрещач, техните адреси и телефонни номера. Информацията се вкарва в система от туристическия сътрудник и детето не може да бъде предадено на друго лице.
Пътуване на младежи
Категория пасажер „ юноша “ е на възраст сред 12 и 18 години. С множеството самолетни компании младежите могат да пътуват без компаньон. Има обаче и изключения, по тази причина е добре да ревизирате какви са условията преди да закупите подобен билет. До навършване на пълноправие изискванието за пълномощие от родителите остава в силa.
Дали ще пътувате с бебе или дете, ще изпащате юноша на екскурзия или имате потребност от подпомагане за пътешестване на непридружено дете, специалистите поучават – обърнете се към експерт, който да ви даде надеждна информация и потребни препоръки. Задължително направете застраховка на детето и се погрижете полетът му да мине незабелязано и нехайно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР