Предстои в началото на месец август 2020 г. да стартира

...
Предстои в началото на месец август 2020 г. да стартира
Коментари Харесай

Регионална програма за заетост стартира в Област Варна през август

 Предстои при започване на месец август 2020 година да започва Регионална стратегия за претовареност за Област Варна, създадена в осъществяване на член 31 от Закона за поощряване на заетостта.

Регионалните стратегии за претовареност и образование са ефикасен инструмент на политиката по заетостта, за решение проблемите на локалните пазари на труда, посредством повишение предлагането на работни места и интеграция на безработни лица от уязвимите групи.

Законът за поощряване на заетостта планува осъществяване на една Регионална стратегия за всяка административна област, направена на база оферти от регионална и общинските администрации.

Ще се финансират действия ориентирани към следните целеви групи:

Безработни младежи до 29 година, с подгрупа до 25 година младежи, които нито се образоват, нито са заети;

Безработни над 50-годишна възраст;

Безработни лица с ниска или с нетърсена на пазара на труда професионална подготовка и дефицит на основни компетентности, в това число безработни с ниско обучение (включително от ромски произход);

Хора с увреждания;

Продължително безработни лица;

Лица отвън работната мощ, искащи да работят, в това число обезкуражени лица.

Основна цел на Регионалната стратегия за претовареност и образование на област Варна през 2020г. ще бъде повишение на заетостта, понижаване на безработицата посредством откриване на работни места за безработни лица от  неравностойните групи на пазара на труда.

В районната стратегия на област Варна през 2020г. се планува да бъдат разкрити общо 87 работни места, от тях 26 работни места на цялостен работен ден и 61 работни места на ненапълно работно време (8 бр. на 6-часов работен ден и 53 бр. на 4-часов работен ден). За реализацията на районната стратегия са утвърдени общо 167 540 лева, от които 159 840 лева от Държавния бюджет и 7700 лева обезпечени от бюджетите н общините от региона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР