Предстои усвояване на 5- и 3-нанометрови технологични процесиСилицият все още

...
Предстои усвояване на 5- и 3-нанометрови технологични процесиСилицият все още
Коментари Харесай

AMD: Процесорите ще останат силициеви в близките 10 години

Предстои асимилиране на 5- и 3-нанометрови софтуерни процеси

Силицият към момента предлага релативно елементарен, въпреки и последователно усложняващ се път за понижаване на софтуерните правила (източник: CC0 Public Domain)

Въпреки шума към графена, в околните 10 години силицият ще остане главен материал в производството на процесори, предвижда върховен управител от компанията AMD, представен от Techpowerup.

По думите на Форест Нород, старши вицепрезидент и началник на направлението за изчислителни центрове в AMD, графенът е доста перспективен материал в изчислителната техника, само че евентуално ще минат към 10 години преди да стартира неговото фактическо потребление.

Силицият към момента предлага релативно елементарен, въпреки и последователно усложняващ се път към понижаване на софтуерните правила. При скоростта, с която се удвояват сега по-тънките софтуерни процеси, междинното време за преход към идващ стадий възлиза на към 4 или 5 години – това значи, че усвояването на 5 нанометра, а по-късно на 3 нанометра ще отнеме 10 години.
още по тематиката
Що се отнася до квантовите компютри, в които могат да се употребяват други материали, те надали ще трансформират света на елементарните компютри. Така е, тъй като квантовите компютри са подобаващи единствено за избрани задания и не могат да заменят обичайния метод. Ето за какво е мъчно да се предвижда какъв брой бързо ще се развива квантовото направление.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР