Предстои цялостно реновиране на гаровия комплекс в Нова Загора. Това

...
Предстои цялостно реновиране на гаровия комплекс в Нова Загора. Това
Коментари Харесай

Реновират ЖП гарата в Нова Загора с 11 млн. лева

Предстои изцяло реновиране на гаровия комплекс в Нова Загора.
Това излиза наяве от съобщение на Национална компания „ Железопътна инфраструктура”, оповестено в формалната страница на Община Нова Загора.
Новозагорската гара ще бъде реконструирана по план, финансиран от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 година Проектът е на стойност 11 милиона лв. и включва ремонт и модернизиране на гарите в Стара Загора и Нова Загора.
Идейният план за Нова Загора планува цялостна реорганизация на главното здание, както и на всички перони, за реализиране на съгласуемост.
Инвестиционното предложение цели трайно възстановяване на транспортно-комуникационните характерности на обитаемото място, безвредни условия при напредване на пасажерите, обезпечаване на налична среда за лица с понижена пъргавина, озеленяване и основаване на естетична среда, обвързана с градоустройството на региона. С реализацията на плана ще се усъвършенства организацията на обслужването и ще се основат нужните улеснения и комфорт за пасажерите.
„ Проблемът с ж.п. гарата на Нова Загора съществува от доста години и ремонтът й е предстоящ от новозагорци. Радвам се, че след многочислените ми настоявания са подхванати стъпки за неговото решение. Надявам се, че след приключването на строителните работи, ще имаме едно положително съоръжение”, съобщи кметът на града Николай Грозев.
Проектът е част от развиването на железопътната инфраструктура по направлението София – Бургас. Реализацията му би трябвало да завърши през май 2021 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР