Предстои телефонен разговор между премиерите н България и РС Македония

...
Предстои телефонен разговор между премиерите н България и РС Македония
Коментари Харесай

Милков: Предстои разговор Донев-Ковачевски

" Предстои телефонен диалог сред министър председателите н България и районен съд Македония Гълъб Донев и Димитър Ковачевски, на който ще се разиска сигурността на македонските българи и българските жители, които ще посетят РСМ за годишнината на Гоце Делчев ".

Това съобщи външният министът Николай Милков, съобщи БГНЕС. На 4 февруари се навършват 120 години от убийството на Гоце Делчев в село Баница по време на Илинденско-Преображенското въстание. По традиция се чака доста българи да отидат да се поклонят на неговия гроб, а още занапред македонските управляващи се пробват да основат оптимално спънки за това. Милков съобщи, че най-важното сега е сигурността на българите, живеещи в РСМ и да се реализира деескалация в двустранните връзки.

Милков разяснява и изискванията за връщането на нашия дипломат Ангел Ангелов. “Извикването на посланика е народен отговор и е верен. Ако считат, че не е верен, значи не си дават сметка за обстановката. Посланик Ангелов може да се завърне, в случай че има разговор на най-високо ниво. Ако диалозите сред министър председателите основат такава опция, тогава може да бъде върнат посланикът ни ”, сподели Милков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР