Предстои столичният Западен парк отново да бъде цялостно ремонтиран, съобщи

...
Предстои столичният Западен парк отново да бъде цялостно ремонтиран, съобщи
Коментари Харесай

НОВ РЕМОНТ НА РЕМОНТА: Обновяват изцяло Западен парк през следващите месеци

Предстои столичният " Западен парк " още веднъж да бъде изцяло ремонтиран, заяви btv.

Преди месеци бяха открити голям брой недостатъци след края на ремонта - пукнатини, изчезнали бордюри, пропадания на павета, неработещо осветяване, и още голям брой недостатъци, за които алармираха жителите, посещаващи региона.

От Столична ощина поеха ангажимент дефектите да бъдат отстранени до края на м. септември, само че това очевидно не може да се случи в този сезон.

„ Констатациите, които направихме в края на август включваха освен недостатъци по една съответна алея. Включваха проблеми и по основната алея, пропадания на шахти, гранитни павета. Всички бордюри са възобновени, по-дълбоките цепнатини са запълнени с бетон.Частично е осъществено запълване на пукнатините по асфалтовата настилка. Проведихме преписка със строителния контрол и изпълнителя, при която строителят пое ангажимент да ги извърши, само че не и в този сезон “, сподели Димитър Данчев, шеф на дирекция „ Зелена система “.

Има и сектори, които се нуждаят от цялостно преасфалтиране, което ще бъде осъществено напролет и лятото, когато изискванията ще са подобаващи.

По думите му регулярно се прави контрол на компанията реализатор.

„ На две места не им излиза уплътнението. Трябва да се подмени настилката. Фугите са местни и не се дължат на това, че основата изпод е слаба. Дали сме наставление да ги запълнят с битум, с цел да се укрепят през есенно-зимния сезон, когато има дъждове и повече влага. Ще ги следим през зимния интервал. Ако се окажат по-сериозни, ще пристъпим към по-сериозен ремонт “, сподели инж. Сава Деспотов от Строителен контрол.

Той изрично съобщи, че не става въпрос за некачествена работа от страна на изпълнителя.

Експертът чака след новия повсеместен ремонт, който ще стартира напролет, всичко към този момент да е наред.

Ремонтът на столичния " Западен парк " стартира още през 2018г. и след огромно забавяне беше разгласен за завършен през 2021г.

Стойността на реконструкциите беше 11 млн. лв..

В обществените мрежи живущите разясняват, че асфалтът евентуално е " изумен от хипер тежък трафик на майки с колички ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР