Предстои стартът на продажбите на най-големия хибриден SUV на Toyota

...
Предстои стартът на продажбите на най-големия хибриден SUV на Toyota
Коментари Харесай

Toyota представя новия SUV Highlander в Европа

Предстои стартът на продажбите на най-големия хибриден SUV на Toyota - Highlander - в Европа.

Предлаган извънредно със самозарядно хибридно задвижване Highlander, дружно с позиционирания в D сегмента RAV4, със C-HR в С сегмента и упования Yaris Cross, който се причислява към В сегмента, е най-новото попълнение в SUV гамата на Toyota в Европа.

Със своите 23 години опит в създаването на хибридни технологии, 15 млн хибридни клиенти, 9 хибридни модела и четвърто потомство самозарядна хибридна система, Toyota съчетава своето водачество в хибридните технологии със своите именити качество, надеждност и устойчивост и извънредно богат опит на пазара на SUV коли, с цел да сътвори Highlander Hybrid.

Взимайки най-хубавото от архитектурната платформа GA-K на Toyota, Highlander съчетава всички характерности на типичния Toyota SUV – комфорт, маневреност и сигурност в комбиниране с хибридно задвижване при ниски излъчвания, невисок разход на гориво и интелигентно задвижване на четирите колела, доста в допълнение място при потребност и потенциал за изтегляне от 2 тона.

Дизайн и окомплектоване - С дължина от 4950 мм и изключителни 20-инчови алуминиеви колела Highlander Hybrid съчетава елегантността, динамичността и изискания жанр на премиум градските SUV коли, дружно със здравината, мощността и издръжливостта на солидния и многофункционален 4х4 автомобил.

В купето интериорът е създаден да обезпечава деловитост, устойчивост и вградено в допълнение пространство, които се чакат за 7-местен SUV модел, като се основава удобно премиум пространство за всички пасажери. Highlander Hybrid е същински 7-местен модел, който обезпечава дължина на превъртане на втория ред седалки от 180 мм, осигурявайки пространно място за третия ред седалки, подобаващи за двама възрастни.

Багажното пространство от 658 л, дружно с спомагателното пространство под пода, доста могат да се усилят, с помощта на цялостното прибиране на втория и третия ред седалки, което дава 1909 л за багаж.

Най-високото равнище на съоръжение включва 12.3-инчов мултимедиен екран на централната подпора със сателитна навигация, head-up екран, интеграция на Apple CarPlay и Android Auto, безжично зарядно за телефон, вентилация на седалките и цифрово огледало за назад виждане с опция за превключване в естествен режим.

Динамика - Highlander съчетава четвърто потомство пълнохибридно задвижване с 2.5 л бензинов мотор, работещ по цикъла на Аткинсън, с челен и заден електрически мотор, като задният подсигурява интелигентното задвижване на четирите колела AWD-i.

Максималната мощ от 244 к.с. в композиция от СО2 излъчвания от едвам 146 г/ км* и 6.6 л/ 100км* (по тестови цикъл WLTP) или 117 г/ км* и 5.2л/ 100км* (по тестови цикъл Correlated NEDC) показват най-хубавия баланс сред мощ и СО2 излъчвания в сегмента.

Архитектурната платформа GA-K, върху която е построен Highlander, е съчетана с олекотено и високоякостно шаси с невисок център на тежестта, с помощта на което новият SUV предлага гъвкаво ръководство и удобни характерности при шофиране по магистрални сектори.

Безопасност - Новият Highlander Hybrid е оборудван с последно потомство Toyota Safety Sense – пакет технологии за дейна сигурност, създадени с цел да защищават или смекчават следствията от конфликти в необятен набор от вероятни катастрофи.

Пакетът Toyota Safety Sense в Highlander включва системата Pre-Collision System (PCS) с Активен помощник за завиване и отбягване на конфликт с различаване на пешеходци денем и нощта, както и различаване на велосипедисти денем, Адаптивен криуз надзор (ACC) с Асистент за различаване на пътните знаци (RSA), Асистент за следване на пътната лента (LTA), Асистент за овакантяване на пътната лента (LDA), Автоматични дълги светлини (AHB).

Toyota Highlander Hybrid ще се предлага на европейския пазар от началото на 2021 година
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР