,,Предстои сливането на две болници в Национален комплексен център по

...
,,Предстои сливането на две болници в Национален комплексен център по
Коментари Харесай

Хинков: Две болници ще се слеят в Национален център по онкология

,,Предстои сливането на две лечебни заведения в Национален сложен център по онкология.``

Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков на публичен конгрес, на който се разисква Националният проект за битка с рака.

„ Административно ще бъде сливането на Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология и Националната профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести, само че това се оказва много сложен развой ", добави той. Хинков напомни, че е заварил много фрагментирана здравна система.

Той зави, че напъните са им ориентирани към обединяване на разнообразни структури и лечебни заведения в по-големи, с цел да има по-голяма успеваемост.

,,В бъдещия Национален сложен център по онкология ще бъде и Националният раков указател, който ще бъде осъвременен``, сподели още Хинков.

Като съществена задача е да преодолеят фрагментацията на медицинските услуги и да обвържат ранното разкриване с лекуването и следенето на резултата от лекуването, уточни той.

„ Влагаме доста средства за най-съвременните лекарства, предопределени за лекуване на онкологични болести, само че казусът е, че ранното разкриване към момента не е на задоволително равнище, защото това касае и мрежата на общопрактикуващите лекари, и мрежата на комплексните онкологични центрове, касае настройката на жителите да вървят на профилактични прегледи ", добави министър на опазването на здравето.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР