Предстои слънчев есенен ден с разкъсана облачност и температури между

...
Предстои слънчев есенен ден с разкъсана облачност и температури между
Коментари Харесай

Живакът скача до 26 градуса днес

Предстои безоблачен есенен ден с раздрана облачност и температури сред 21 и 26 градуса следобяд. Най-топло ще бъде в регионите на Плевен, Ловеч, Пазарджик, Благоевград и Сандански. Сутринта в Източна България и по поречието на река Дунав ще има гъсти мъгли, които след това ще се разсеят. Слънчево с рехава облачност в планините. Температурите по най-високите елементи ще са към 13 градуса, в ниското – до 20. Черноморието ще осъмне в мъгли, които в хода на деня ще се разсеят. Температурата на въздуха ще е сред 19 и 21 градуса.



Мъглите и безветрието обичайно задържат замърсители в атмосферата. Тази заран концентрации на фини прахови частици над допустимото са регистрирани във Видин, Плевен и Пловдив. Очаква се тази обстановка да се резервира в идващите дни.



Към замърсителите в края на седмицата ще прибавим и запрашеност от Северна Африка. Обширният облак необитаем прахуляк, който е обхванал Централна Европа се измества на изток към нас. В България в последните дни на седмицата запрашеността във въздуха ще е забележима и осезаема в западната половина на страната.



Хубавото време ще се резервира такова до края на седмицата и при започване на новата. Температури заран  ще са към 10 градуса, следобяд в най-топлите часове – до 23-25 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР